Пејачот Аца Лукас бил гостин во емисијата “Взештен ден“, откако порталите направија бура поради неговите изјави. Популарниот пејач за “Пулсот на Србија“ зборувал без влакна на јазик за се што ја интересира јавноста.

– Да се разбереме, цел тој бунт тргна од познати пејачи. Прво Неда Украден бараше помош, после негирала. Јас сум музичар, неможе никој да каже дека јас имам нешто против музичарите. Бесмислено е да зборуваме за нашата заработка, мене мојот образ не би ми дозволил да барам помош. Музичари кои свират по локали и тогаш кога свиреа заработуваа шовеќе од просекот. 80% од нив неможат да докажат дека работеле, а како ние ќе знаеме кога работат на црно?

Цеда Чворак не работи веќе 20 години, на кого тој му се обраќа? – рекол Аца Лукас.

Допрена е темата за емотивниот статус на Лукас.

– Јас немам девојка откако се разведов. Ги има некои папараци, стојат пред мојата зграда и које женско да го видат, го поврзуваат со мене. Немам девојка. Посветен сум на своите деца и немам време за било кој друг – рекол пејачот.