– Последен пат ти реков да ги прошеташ тие убави нозе околу мене, можеби си се налутил? – рече Шешељ

По три години Воислав Шешељ гостувал во утринската програма на водителката Јована Јоксимовиќ и успеа да ја насмее со коментарот за нејзиниот изглед.

Имено, политичарот на самиот почеток на гостувањето добил бубачка и Јована станала да му помогне.

– Сакавте правилно да ви ја закачиме бубачка, или сами ќе ја закачите. Бидејќи често гостувате во емисии, сигурно знаете – рекла Јована во утринската програма на К1, на што Воислав Шешељ се насмеал и јанаместил коментирајќи: “Не треба да се сомневате дека ќе наместам како што треба.

– Не морав да ти помогнам – рекла Јована, на што Шешељ одговорил: “Па, прошетатјте ги тие убави нозе“.

-Тоа го правиш секогаш кога ќе дојдеш кај мене – низ насмевка рече Јована Јоксимовиќ.

Шешељ потоа и се извинил на водителката.

– Последен пат ви реков да ги прошеташ тие убави нозе околу мене, можеби си се налутил?

– Ви требаа три години да ме прашаш дали сум се налутил – одговорила Јована, а Шешељ се правдал: „Па, во меѓувреме не сме се виделе. Додуша цело лето ми се јавувавте, но кога е жешко не можам да дојдам. Кога првпат се појавивте на РТС, еден од моите пријатели Милан Лукиќ рече: “Има нозе вредни милион долари“, а потоа сите го кажаа тоа.

Јована со широка насмевка одговори:

– Па, тоа беше одамна. И ако сè уште остане така, тогаш јас сум среќена. Ви благодарам.
– Се уште е така, сигурно – рекол Шешељ, а потоа го продолжиле разговорот.