Него спречило ни тоа што е во количка

Шајкача, секирче и шише ракија: Вака Дарко Лазиќ со Божја помош тргнал на Бадник во шума (видео)

Дарко Лазиќ му се оствари желбата најрадосниот христијански празник да го помине со најсаканите, во круг на семејтвото кое му е најбитно. Тој ветил дека дури и во количка ќе оди во шума по бадникови гранки, а тоа го сторил за Бадник.

Пеачот на Инстаграм се пофалил со фотографија каде заминува во шума по бадникови гранки со песна и друштво и сето тоа во духот на најстарите српски обичаи.

Шајкача на глава, ракија во раце и бадникови гранки подготвен да влезе во својот дом, каде што го чекала вереницата Марина како и родителите.

Еве што пеел Дарко на заминување во шума:

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари