Глумицата Снежана Савиќ, која во осумдесетите и деведесетите важела за една од најзгодните на јавната сцена, признала после толку години дека се срами од тоа што во малдоста се соблекувала гола поради улогите.

“Баш ми беше срам кога морав да се соблекувам поради улогата. Никогаш не се чуствував добро, но тоа е моја работа и кога човек ќе се определи за глума мора да свати дека неговото тело е туѓо орудие за работа“, рекла Снежана Савиќ за Информер, која оставила трага во најпопуларната серија “Подобар
“Тоа е добра серија која секогаш е актуелна бидејќи зборува за луѓето и нивните животи. Бјела беше одличен во улогата на Слободан Боба Попадиќ, но се срамам сега јас стара да зборувам за тој бакнеж од серијата.

Инаку, ќерката на Снежана Анита во една прилика рекла дека воопшто не и било пријатно што нејзината мајка има слободни сцени на малите екрани.

– Многу ми сметаше што мојата мајка се соблекуваше пред камерите, па поради тоа неможев да одам во училиште – рекла тогаш ќерката на Снежана Савиќ, но дека тоа брзо поминало.