Никој не е рамнодушен

Откако луѓе на социјалните мрежи жестоко го осудиле овогодишниот финалист во “Ѕвездите на Гранд“ Садик Хасанаговиќ кој пеел песна за колење на Срби и се сликал со Насер Ориќ, потоа во “Гранд“ се обидел да стекне слава, прашината не стивнува.

Мрежите се вжештиле од коментари дека ова момче мора да биде казнето на некој начин, а некои дури порачале дека треба да му се забране влез во Србија.
По овој повод се огласил и бившиот член на жирито Аца Лукас.

– Имаме ние многу полоши кои пред него пееле на тие теми, а никој со прст не мрдна. Еве на пример Дино Мерлин. Сега се крена толкава галам околу момчето кој тоа воопшто не го аслужува, уште повеќе што тој такви песни не пееше за време на натпреварот – изјавил Лукас.