Марија воопшто не се вознемирила поради тоа што Курир открил детали за нејзиниот близок однос со Џејла Рамовиќ, но затоа семејството, како што се дознава и тоа како е вознемирено,

Откако вчера е објавено за врската меѓу победничката на Евровизија и младата пејачка се случил хаос во домот на семејството Рамовиќ во Горажде.

Родителите запрепастени читале за односот на нивната ќерка и нејзината менторка. Биле љути и бесни и барале објаснување од Џејла, но таа ги убедувала дека со Марија е блиска пријателка а љубовната афера и е потурена од љубоморни колеги од натпреварот. Таа цело време им зборувала за кандидатите со кои се натпреварувала, неможеле да го поднесат нејзиниот успех, и дека со вакви приказни се обидуваат да и наштетат.

Како што се дознава, семејството на Џејла доста многу ја почитуваат и ценат Шерифовиќ, и благодарни и се за се што направила за нивната ќерка, но сепак сознанието дека Џејла со менторката има нешто повеќе од пријателство за нив било удар. Тие на Џејла јасно и ставиле до знаење дека Марија ќе ја прифатат исклучиво како нејзина другарка и колешка која и помага во кариерата.

Извор близок на Рамовиќ вели дека на Џејла најважно и е мајкаи и таткои да бидат спокојни, со што на сите начини ги убедува дека такво нешто не би дозволила и дека има дечко, кој наскоро и тие ќе го запознаат. Истакнала дека дека Марија и е подршка и помош во врска со кариерара и школувањето. Исто така признала дека доаѓала во станот на Шерифовиќ но никогаш не преспала.
Во текот на вчерашниот ден Курир се обидел да стапи во контакт со Марија, но таа не одговарала на повиците.