Алекса Балашевиќ, син на легендарниот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ, се огласи на Инстаграм за прв пат по смртта на неговиот татко.

Тој објави фотографија на која позира со неговата мајка Оливера и неговиот покоен татко и напиша емотивна посвета.

“Кога станува збор за тебе, нема тага , ниту жал … Само среќа и вечност. Едноставно е …”, напиша тој покрај фотографијата.

Тој сподели и друга фотографија со неговиот татко на Инста стори со истиот наслов.

Инаку, Алекса раскажа за големата љубов на татко му и мајка му минатата година и истакна колку е горд на фактот дека е нивно дете.

“Денес е премногу лесно да се биде славен, и јас не сум само дете на славни родители, туку дете на големи луѓе. Божествени. Уметничка династија. Глобални власти”, рече тој во интервју за српски Hello.