На Инстаграм постојат голем број страници кои го разбиваат митот за совршениот изглед на познатите личности. На сите им стана јасно дека луѓето од шоу бизнисот не објавуваат несредени фотографии.

Страницата „Лажна убавина“ им влегла во траг на секоја дотерана или претерано средена фотографија. Иако познатите личности никогаш нема да објават неретуширана фотка, се испостави дека дури и поедини папарацо фотографии во мала или поголема мера се средени.

Познатите личности како и сите останати луѓе се борат со исти проблем,и но ги кријат позади филтери,

Од проблематичната кожа на Кендел Џенер, преку вешто пеглање на брчки, целулит, пори и вообичаена текстура на кожата, па се до научно-фантастични трансформации .

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by WLCM (@beauty.false)