Пејачот Петар Грашо и неговата колешка Данијела Мартиновиќ после повеќе од 24 години, наводно ставиле крај на својата врска. Веста ја шокирала хрватската јавност со оглед на тоа дека со години важеле за еден од најскладните парови на јавната сцена.

Веста за прекинот не сакале да ја коментираат, а веќе некое време и не живееле заедно. Данијела пред околу два месеца на Грашо му упатила емотивна честитка за роденден и оттогаш немаат никаква комуникација, барем не јавна.
Инаку, се запознале во 1995 година на Дора во Опатија, а по две години започнале врска.