“Гласно се расправам, гласно сакам…“

Марија Шерифовиќ синоќа се појави на настан во главниот град, а во таа прилика прозборела за инцидент што се случил неодамна во центарот на градот, кога го паркирала својот автомобил на сред улица и со сета сила го удрила, додека пцуе на цел глас, а видеото од овој настан се прошири низ социјалната мрежа.

Како што вели, не и се случува често “жута минута“, но кога тоа се случува тоа е поради многу тешки животни ситуации.

– Многу ретко, не ми се случува често, вкупно пет пати во животот. Тоа се воглавно ужасно тешки и стресни ситуации, со кои понекогаш се справувам вака. Како човек од крв и месо кој се труди да биде подобар и подобар од ден на ден, кој работи на себе, што со самата себе, што со луѓето околу мена, што со терапевтот скоро 20 години, се обидувам да најдам најадекватни начини да го контролирам животот од ден на ден. Пишувавте дека сум агресивена, јас сум само гласена. Гласно се расправам, гласно сакам, гласно зборувам – признала Марија, а што уште кажала погледајте го видеото.