Бил Гејтс на Твитер потврди дека тој и Мелинда се разведуваат по 27 години брак.

Двојката се запозна кон крајот на осумдесеттите кога Мелинда дојде да работи во „Мајкрософт“ и наскоро стана јасно дека таа е жената со која ќе се ожени Гејтс.

Тие се венчаа на Хаваи на 1 јануари 1994 година.

Судејќи според фотографиите и снимките од венчавката, тие беа бескрајно вљубени.

Гејтс исто така сакаше да и испее песна на својата сопруга, но му беше нелагодно да не се посрамоти, бидејќи не е добар вокал.