Слободан Катаниќ пред 16 години се обидел да си ја проба среќата во „Ѕвездите на Гранд“ и запеал под името Барбика. Многумина тогаш мислеа дека е личност која нашла начин да излезе од анонимноста, ниту помислувајќи дека во него се крие „заробена“ жена.

Во меѓувреме Слободан го почнал процесот за менување на полот и се повлекол од јавнста затоа што му умрел родениот брат. Повикот да стане дел од Гранд не го прифатил зашто не му се допаѓал договорот.

 

– Имав 10 години кога сфатив дека сум женско, а не машко. Мама знаеше од самиот почеток и веднаш ме поддржа, додека тато долго се противеше, но на крајот и тој прифати, тврди Барбика.

Слободан сега е Сања и признава дека натпреварот и донел многу.

– Станав позната и почнав да си ги остварувам соништата. Коментарите не ме интересираат. Гајле ми е што велат комшиите и околината, не живеам од нив. Имав повеќе непристојни понуди и тоа од естрадни личности… ми нидеа и по 5000 евра за ноќ со нив, имаше се и сешто безобразно. Имам дечко кој ми верува и кој добро се носи со сето ова, рекла за крај Барбика.

А еве како изгледа сега: