Марко Живиќ почина по борба со корона вирусот на 49 -годишна возраст.

Српскиот актер почина во 18:30 часот.

Живиќ е во болница веќе три недели, пред една недела доби кислород преку маска, сепак, докторите морале да го интубираат, а сега тој починал.

– Марко е многу лош, многу е слаб. Тој има пневмонија, висока температура и голем број бактерии кои во комбинација со други придружни болести со кои се бореше претходно, формираат многу лоша клиничка слика – изјави извор близок до Живиќ пред само еден ден.

Тој беше еден од гкавните глујмци во кулната серија “Сенке над Балканом“.