Победничката на Евроизија на мета: Добивам заканувачки пораки од пореметени умови од БиХ, Албанија...!

Евровизиската победничка Нета Берзилаи која победи во Португалија ги изнела своите импресии за победата на натпреварот но и за заканувачите пораки, кои со денови наназад на сите социјални мережи ја затрпале луѓе од БиХ, Албанија но и од Србија, вели таа во ексклузивен разговор за FREESTYLER EUROVISION BLOG, односно за порталот PRessSerbia.com

- Ќе бидам музички амбасадор на својата земја, земја која најмногу ја сакам на свет.

Сепак Нета вели дека има и помалку убави моменти а на истата тема стигнавне и ние кога и рековме од каде доаѓаме.

Сум чула доста убави работи за Балканот, за земјите и луѓето, но јас немам убаво искуство. Не сум политичар и политиката не ме инересира, но ја претставувам мојата земја и поради тоа сум на мета на разни пореметени умови. Од Босна, Албанија па и Србија добив мноштво заканувачки пораки поради случувањата во Изреал. Се обидувам да ги игнорирам сите тие пораки, но непријатно е да ти се обраќа така некој на тој начин и да ти се заканува со смрт само затоа што ја претставуваш својата земја на музички фестивал.

 

We are here to have fun! Bring Eurovision to ISRAEL - #vote #22

A post shared by netta barzilai (@nettabarzi) onMay 12, 2018 at 9:09am PDT

 Нета Барзиали победи на 63 избор на Песма за Евровизија која се одржа во Лисабон-Португлија.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари