Албанската пејачка Дуа Липа има доста згоден татко. Доказ за тоа е и неговата популарност на Инстаграм каде според бројот на следбеници може да ја засени популарноста на својата ќерка.

Дукаѓин е татко на три деца, а токму тој се грижи за кариерата на најстарата Дуа.

Често престојува и на Косово од каде и потекнуваат.

Дукаѓин има 52 години и самиот во младоста бил член на косовскиот бенд Ода, па оттаму и Дуа се заразила со музиката.