За песна се живее, но од пеење - тешко

Ојде Ламбе! Нема веќе пеење, сега работи на обезбедување

Ламбе Алабаковски, македонскиот пејач денес живее во Америка, а наместо да се дружи со микрофонот, се занимава со друга професија и е обезбедување на Аеродром.

Тој се оженет со Магдалена, имаат син Михаил и живеат во Детроит, САД. Ламбе ја побарал за жена Магдалена на тра­ди­ци­о­на­лен начин, на празникот Голема Богородица, пред манастирот "Свети Јо­ван Бигорски".


-Ку­пив прстен од Битола и ја планирав свршувачката цел месец. Не сакав да биде ништо класично и веќе видено како, на пример, викенд во Ве­не­ци­ја и свршувачка во гондола. Сакав да има духовна вредност и да биде во ма­нас­ти­рот кој ми е особено драг и каде што се наоѓа мојот духовен отец, раскажа Ламбе во едно интервју.

Неговата сегаша сопруга по потекло е од Битола и пред за се омажи со Ламбе, живеела во САД.

-Магдалена е битолчанка што живее во САД. Ја знам од мно­гу одамна, и веќе две години нашата врска функционира на далечина. Се гле­дав­ме само кога таа доаѓаше во Македонија , рече Ламбе.

Но, животот е непредвидлив па така Ламбе заедно со Магдалена заедно заминаа во САД каде се роди и синот Михаил и како што вели тие се среќно семејство. На социјалните мрежи тој постојано поставува фотографии од семејството, од прослави и заеднички патувања, како и од синот на кој најмногу е фокусиран.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари