Првата полуфинална вечер на изборот на песна на Евровизија заврши, Макеоднија не успеа да се пласира во финалето. Кога ќе видите што мислат на пример Норвежаните за нашиот претставник и нашата песна тогаш и повеќе од јасно е зошто нашиот настап заврши синоќа.

Офнет објави видео од  норвешка телевизија во која го распнаа Васил.

Само еден момент да пренесеме, кога го тролаат интервјуто на Васил дека бил девастиран по откажувањето на минатиот Евросонг, па мислел која ли песна да ја изведе догодина, па седнал на клавир, па му дошла песната, па со солзи во очите си рекол:

„Таа е таа“.

„Не, не е таа, Василе“, му спушта ликов.