Нора Шакири Марковиќ, под оваа власт на СДСМ, стана директорка на Театар Комедија. Таа и нејзиниот брат Бени Шакири беа активни поддржувачи на “Шарената револуција“ на СДСМ па наградата стаса на нејзината адреса.

Во интервју за порталот Репортер Нора Шакири раскажува за своето семејство но, патем, ја спомнува и Фатиме Фетаи, некогашната обвинителка на СЈО и близината која ја има со неа.

Нора вели дека со Фатиме се другарки неколку години и блиски се до толку што една со друга се нарекуваат – сестри.

(Фото: Гламур.мк)