Британската актерка Хелен Мирен (76) ќе ја отелотвори поранешната израелска премиерка Голда Меир, која многумина ја нарекуваат источната „железна дама“. Поради врвната маска, фотографиите од сетот се хит и тешко е да се каже кој е кој, бидејќи Хелен многу личи на Голд.

-Изгледаат исто, оваа шминка и протетика се неверојатни – напиша на социјалните мрежи еден од обожавателите на познатата актерка

Хелен на фотографиите има седа коса врзана во неуредна пунџа, протетски додатоци на лицето за да личи што повеќе на Голди, а фотографирана е како пуши цигара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @Below_The_Line (@belowthelinebtl)

Голда е родена во Киев и беше премиер на Израел од 1969 до 1974 година, кога поднесе оставка поради обвинувања за неподготвеност на земјата за време на Јом Кипурската војна.

Голда ја играше и трикратната оскаровка Ингрид Бергман во филмот „Жена наречена злато“ од 1982 година.