Порано се пееше за скршени срца, бивши љубови, идни љубови… а во последно време освен за корона и вакцини очигледно инспирација за друго се нема.

Корона хитовите никнуваат како печурки после дожд, а најновиот доаѓа од работилницата на овој анонимен автор кој вели „Јави ми се душо кога ќе се вакцинираш“…

Како се вели – во секога шега има пола вистина, па да не излезе на крај точна зафрканцијата која кружи низ чаршијата – Од добра фамилија е, сите се вакцинирани…

Епа душо ако ти го фаќа око фраеров и ако си вакцинирана јави му се, ако не ништо!

 

И ако дечково бара исклучиво вакцинирани дами, типов во продолжение е на мака – неговата не сакала да се боцне…