Пејачот Предраг Живковиќ Тозовац почина на 85-годишна возраст, а неговата сопруга Мима е уништена од загубата на нејзиниот сакана.

– Немам веќе сила да зборувам. Изгубив дел од мојот живот со него. Ова е моментот кога навистина не можам повеќе … Ве молам, кажете ми да не ми се јавуваат, бидејќи немам сила да разговарам – рече таа за „Блиц“.

Предраг Живковиќ Тозовац се лекуваше од корона вирусот во последните неколку недели, а веста дека починал ја потврдил неговиот кум.

„За жал, тој не издржа, овој ковид целосно го уништи“, рече тој.

Легендарниот пејач неодамна имаше интимна прослава во својот дом и се венчаше  со својата сакана Мима.

Нивната љубов започна пред околу четири децении, на прв поглед. Постојат гласини дека сакал многу убавици, но Мима е, како што сакаше да истакне, жена која го освои неговото срце засекогаш. Тозовац стапна на лудиот камен на 84-годишна возраст, а Мима е две децении помлада од него.

– Се вљубивме веднаш штом се запознавме. За неа ја напишав песната „Мима“, која ја објавив во книгата. Патем, нејзиното вистинско име е Емилија. Мима е моја вистинска љубов и мој избор. Нашата врска е повеќе од љубов. Љубовта би ја опишал како краткотрајна болест. Ние сме во најдобра фаза затоа што станавме пријатели кои не можат еден без друг. Љубовта нема никаква врска со годините, велеше Тозовац