Ванеса Шокшиќ уживаше популарност низ целиот регион во 90-тите години на минатиот век, а сега открива детали од нејзината музичка кариера. Како што открива таа често пеела пред познати криминалци.

– Нема криминална група во Белград на која не сум пеела и немам проблем да го кажам тоа. Никогаш не се плашев од жестоки момци затоа што знаев да се поставам затоа што пораснав во Белград, вели таа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanesa Sokcic (@vanesa_sokcic)

Ванеса додава дека од почетокот на кариерата нејзиниот татко  бил со неа на настапи, а потоа сопругот..

Ванеса сè уште се занимава со музика, додека последните години немавме можност да ја видиме до тој степен што беше порано. Не се смени многу, па затоа е сè уште убава.

Таа неодамна претрпе голема загуба, кога почина нејзиниот колега и голем пријател Џеј Рамадановски, за кого беше многу приврзана.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanesa Sokcic (@vanesa_sokcic)

– Тој е човекот што ги поврза неповрзаните. Има многу што само двајцата знаеме, тоа ќе остане така. Дружењето со него отсекогаш било многу убаво. Тој беше внимателен со короната но  последните неколку дена, беше многу внимателен, сите знаат дека имаше проблеми со срцето … Тој замина затоа што срцето престана да чука токму кога тој сакаше, во недела – рече таа во декември.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vanesa Sokcic (@vanesa_sokcic)