Иако има 91 година, Клинт Иствуд не само што го режира западниот „Cry Macho“, туку и јава и тепа. Легендарната холивудска ѕвезда никогаш не бил заинтересиран за пензија, па во филмот, кој ќе излезе в петок, тој игра поранешен шампион во родео, кој ја прифаќа неговата последна работа. Мајк Мило (Иствуд) треба да патува во Мексико и да го пронајде и врати Рафа, синот на неговиот поранешен шеф, и да го научи да јава успат.

„Тој филм требаше да се сними пред 40 години“, рече Иствуд во објавата.

„Премногу сум млад за улогата, за да можеме да го ангажираме Роберт Мичум и јас ќе режирам“, раскажа тој што му рекол на тогашниот продуцент.

Филмот не изгледаше како да се снима во тоа време, па Иствуд одлучи самостојно да ја преземе улогата четири децении подоцна, на радост на продуцентот и долгогодишен соработник Тим Мур.

„Cry Macho“ ќе започне да се прикажува во кината и на HBO Max платформата во исто време во петок. Објавените клипови покажуваат дека Мајк и Рафо, и покрај големата разлика во годините, ќе се приближат на опасното патување назад во Тексас.