Пејачката Сузана Бранковиќ, ги изведува песните од покојната музичка легенда Силвана Арменулиќ во филмот „Тома“.

Таа вели дека едвај ги задржала солзите додека ја пеела песната „Полноќ“.

„Тоа беше предизвик. Морав да отпеам нешто од Силвана и да испратам снимка. Во тој момент ги слушав нејзините песни, за да ја добијам таа боја. Бидејќи сум наставничка по пеење, можам да препознаам технички работи. Но, беше најтешко да звучи тажно и тажно “, искрена е Сузана Бранковиќ.

Песната од филмот „Полноќ“ не постоеше во изведба на Сузана Арменулиќ, затоа за Сузана било предизвик да се обиде да ја направи својата интерпретација во духот на легендарната Силвана.

„Јас и Ацо Пејовиќ пеевме на премиерата на филмот во Ниш. Едвај се воздржав да не плачам. Публиката се сети на рефренот по првото слушање, тоа беше нереално”, рече Сузана на прашањето дали плачела додека го гледала филмот …, таа одговори: “Да, како дожд”.