Кралското семејство објави фотографија од надгробната плоча на кралицата Елизабета Втора, која по повеќе од 70 години на британскиот трон почина на 8 септември 2022 година.

Фотографијата што ја објавија на Твитер го покажува името на Елизабета врежано во каменот над името на нејзиниот сопруг принцот Филип, кој почина минатата година.

„По погребот на нејзиното височество кралицата Елизабета, беше поставена надгробна плоча во меморијалната капела на кралот Џорџ Шести. Спомен капелата се наоѓа во ѕидовите на капелата Sent George во Виндзор“, напишаа тие.

Во истата гробница почиваат и родителите на кралицата, нејзиниот татко, кралот Џорџ VI и кралицата мајка.

Фото: Профи