Евровизија е аудио-визуелен спектакл, па покрај добрите песни и гласовните способности на изведувачите многу внимание се полага и во настапот и изгледот. Сите се трудат да бидат оригинални, но за жал, не им оди од рака секогаш и на сите. Иако за настапите се спремаат со месеци.

Доказ има и годинава – четири пејачки се појавија речиси исто облечени, и тоа претставничките на Албанија, Молдавија, Кипар и Малта.

На социјалните мрежи наголемо се шегуваат со нив порачувајќи им дека носат униформа и прашувајќи ги дали фустаните ги купиле на распородажба.