Зошто децата на Шакира и Пике имаат православни имиња...

На колумбијската пеачка Шакира, таткото е Македонец

Таткото на Шакира има потекло од Македонија...

Ако се прашате зошто Шакира и Пике на своите синови им дале православни имиња, стигна и одговорот.

Кога пеачката во 2014 година на првиот син му дала име Милан, многумина се изненадиле, но го прифатиле нејзиниот избор, додека помалку изненадување следело за името Саша, кое е исто така православно.

Порталите во прв план го ставаат Вилијам, таткото на Шакира, кој по едни е потомок од Македонци, а по други пораснал во православно опкружување.

 

Els meus mites.

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) onMay 26, 2016 at 11:13am PDT

 Големо внимание предизвикала веста дека познатата колумбиска пеачка и нејзиниот сопруг фудбалер на Барселона Жерар Пике, на второто дете му дале име Саша. Со обзир дека првиот син добил име Милан, јавноста почнала да шпекулира зошто славниот пар се одлучил на децата да им дадат православни имиња.

Некои интернет портали објаснуваат дека таткото на Шакира, Вилијам Мебарак Чадид е роден во Либан, католик, односно потомок на православен Македонец.

 

 

Campions!!!! Força Barça!

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) onMay 30, 2015 at 3:50pm PDT

Без разлика што нема потврда дали двете теории се точни, факт е дека Колумбијката и Шпанецот им дале на синовите имиња Милан и Саша, што значи дека православието имало големо влијание на оваа одлука. 

Поврзани

Најнови вести

Коментари