Момчето помодрело и колабирало, поради што имало сомневање за срцев удар.

“Бевме убедени дека има срцев удар. Тој помодре и беше во несвест. Беше страшно, но за среќа на крајот се покажа дека е напад на паника. Тој само сакаше да биде најдобар”, изјавил Стјуарт за магазинот FourFourTwo.

„Уште едно момче падна и ја повреди главата на натпреварот и се уште не е добро. Во сите мои денови кога гледав фудбал, тоа беше единствениот пат кога беа повикани дури две амбулантни возила“, изјави ѕвездата.

Според NHS, повеќето напади на паника траат помеѓу пет и 20 минути, иако тие можат да траат и до еден час.

Пејачот со сопругата Пени Ланкастер Стјуарт го има синот Ејден, а има и уште седум деца. Неодамна ја сподели тажната вест дека неговиот брат Боб починал, само два месеци откако го изгубил другиот брат Дон.