Фолк дивата Лепа Брена (60) сигурна е дека создавање музеј во нејзина чест би била одлична идеја, со што на тој начин на помладите генерации ќе им покаже што се правела во повеќедецениската кариера.

Таа ги споменала и куклите со нејзиниот лик, кои некогаш наголемо се продавале.

– Задржав еден пакет Барбики кои ги чувам, бидејќи за мене имаат емотивна вредност – рекла Брена.

– Еден ден би сакала да направам музеј, кој ќе се вика : “Период и епоха на Лепа Брена“. Во него, покрај моите ќе се најдат и Лепе Бренице – истакнала таа.