И возвратил со иста мерка!

Аца Лукас ни збор не рекол кога Александра Пријовиќ му го преземала “Фолк хаус бендот“ со кого работел 20 години, но сега ликува. Музичарите му се вратиле бидејќи повеќе ги плаќа, но и начинот на работење е подобар.

Прија слабо плаќа!

– Тие дваесет години го прателе Лукас секаде. Тоа е доста долг период, работеле по една шема и се супер функционирале. Меѓутоа, доаѓало до расправии бидејќи Лукас знаел да откаже настап, па поради една кавга се раздвоиле – вели извор за Свет и додава:

– Со Александра било се под конец, секој договор испочитуван, се на време, но и поразличен систем на работа. Плус, иако имале добри пари од секој настап, тие сакале да работат повеќе денови во неделата, додека имала Александра две тезги во недела кои и биле доволни. Несакала да се троши бидејќи дома ја чекал сопругот со синот и сакала нив да им се посвети. Поради тоа на мирен и цивилизиран начин се разделиле. Во меѓувреме бендот повторно стапиле во контакт со Лукас и дошло до повторна соработка – заклучил изворот.