“Мрко сите го знаат како голем шегачија, тој е толку многу позитивен човек каде што секаде внесува радост и смеа. Дури и кога поминува низ најтежок период, тој е позитивен и се труди да и олесни на Ана.
Многумина се зачудиле кога таа сооштила дека настапите нема да ги откаже, иако Мрка се борел за живот. Имено, не е фер што ја оговараат Ана бидејќи тоа била желба на Мрка, тој знае дека Ана песната и работата ја одржуваат во живот, затоа тој од нејзе барал да му вети дека од музиката не смее да се откаже во најтешките моменти“, рекол извор за Свет близок на Ана. Со Ана се сите колеги, а Снежана Ѓуришиќ стравува нејзината колешка да не доживее иста судбина како неа.

Имено, Снежана на настап дознала дека починал нејзиниот сопруг Слободан.

“Сурово е како се тоа се случи. Ме донесе до салата каде што требаше да пејам, се уште паметам како ме гледаше. Како да знаеше што ќе се случи. Само ми рече “Јави се“ и повеќе не го видов, рекла Снежана после смрта на сопругот.