Мојот татко е херој, бидејќи ја спаси Мама да не оди на небо! Урнебесно дете, ги затекало родителите на купче

Детето поради својата искреност добило највисока оцена.

Кога ќе ја чуета ова приказна од некого, сигурно ќе помислите дека е виц, но очигледно не е така.

Писмен состав на осумгодишно дете од англиско говорно подрачје стана вистински вирал на социјалните мрежи.

Задача на тема "Мојот татко е херој" на ова дете гласи вака:

 

- Мојот татко е херој што ја спаси мајками да не оди на небо. Мојата мајка ќе умреше мојот татко да не беше толку храбар. Тоа се случи минатата недела. Слушнав како вика во собата.
"О, Боже доаѓам, доаѓам". Јас толку многу се иплашив бидејќи незнаев дека мојата мајка умира, па истрчав во собата на своите родители. Нозете на мајками беа подигнати во вис. Господ сакаше да ја земе кај себе, а таткоми беше на неа и ја задржуваше. Тој тоа го направи се додека Господ не ја остави".

Детето поради својата искреност добило највисока оцена, а коментар на наставникот или наставничката за овој писмен состав бил дека мора да разговара со родителите на детето.

Родители, бидете внимателни бидејќи никогаш не се знае кога можете да го разбудете детето баш кога не треба.

Поврзани

Најнови вести

Коментари