Фолк дивата Цеца Ражнатовиќ ги диктираше модните трендови пред триесетина години, како и денес. А за тоа сведочи и нејзиниот фустан во кој се појави на матура.

Иако на деветнаесет години веќе беше голема пејачка ѕвезда, родителите на Светлана не ѝ дозволија да го запостави образованието, па дипломираше со своите школски другари. Матурскиот фустан на Цеца Ражнатовиќ тогаш ги воодушеви сите оние кои имаа можност да го видат.

Со оглед на тоа што последниве години многу се актуелни „пуфкастите“ ракави и циклама нијансите, може да се каже дека матурскиот фустан на Цеца е повторно во тренд.

Дали ви се допаѓа како изгледала пејачката на својата матурска забава?

 

Maturska haljina Cece Ražnatović je ponovo u trendu