Марина Туцаковиќ, која поради лошата здравствена состојба во вторникот беше хоспитализирана, се наоѓа во една белградска клиника и под будното око на лекарите. Освен тешката малигна болест со која се бори со години, корона вирусот дополнително и ја влошил состојбата.

Според зборовите на проф. д-р Пеѓа Савиќ, заменик-директор во КБЦ „Драгиша Мишовиќ“, познатиот текстописец и понатаму е во животна опасност.

– Некаде прочитав дека Марина не е на респиратор, но жената е во исклучително лоша состојба, првенствено заради својата малигна болест, а ковидот само дополнително ја влошил состојбата. Жена во таква состојба би ја однел и грип, а особено вакво нешто, рекол проф. д-р Савиќ.
Тој открил и дека Марина и понатаму респираторно е нестабилна со метастази на белите дробови и корона…
– Марина се наоѓа на одделот за интензивна нега и е животно загрозена. Интубирана е кога е примена во болницата и е приклучена на респиратор, со максимален проток на кислород. Жената е во екстремно лоша состојба, не заради короната, туку заради малигната болест. Кога ја видов не личи на себе, се стопила, нема ниту 40 кг, рекол проф. д-р Савиќ за медиумите во соседството.