Марија Шерифовиќ ќе глуми во нова хит-серија “Шетање со лавот“ на Филип Чоловиќ. Пејачката објавила видео во кое се пофалила дека делела кадар со Анѓелка Прпиќ, но и дека позади камери се забавува со Андреја Милошевиќ.

– Имам улога во една серија – рекла поп ѕвездата на снимката, не откривајќи многу. Како што се дознава Марија ќе се игра самата себе. Таа како единствена српска победничка на Евровизија, ќе ја интервјуира Уна, која ја игра Анѓелка. Покрај нив две и Андрија, во серијата ќе глумат Аница Добра, Бранка Пујиќ Тихомир Станоќ, Андрја Кузмановиќ…

Марија не е единствената пејачка која се застанала пред филмските камери. Нејзините колешки Милица Павловиќ, и Александра Пријовиќ исто така го закачиле микрофонот на клинец. Прија се појавува во серијата “Убиецот на мојот татко“, додека Млица блескала во главната улогата во серијата “Пејачката“