Марија јавноста ја запозна преку Ѕвездите на Гранд. Освен по специфично пеење, остана запаметена и по начинот на кој се претставуваше на сцената и уникатните стајлинзи.

Вели, учеството во ова натпреварување и донело доста, иако не верувала дека сето тоа ќе и се случи особено затоа што пеела поразличен стил.

– Ниту сум платила ниту сум дала нешто како што зборуваат, освен што вложував во настапите. Никого не потплатив за да успеам, вели Марија и признава дека голема поддршка имала од сите, а особено и годеле коментарите на Јелена Карлеуша и Марија Шерифовиќ.

За време на еден од настапите на сцената се појави со змија, а еве што и се случило кога ја допрела.

– Пред да ја земам во раце змијата се онесвестив, многу беше страшна. Тоа за мене беше чудовиште, вели Марија.

А што уште кажа гледајте во продолжение: