Роби се присети како дошле до неа, а тоа било кога таа се појавила во реклама за Hooters во Австралија, не како дел од персоналот, туку како гостинка во ресторанот.

„Бев во реклама за „Хутерс“, но не како девојка на „Хутерс“, туку како гостинка. На крајот од денот ми понудија да работам во „Хутерс“, толку кул“, рече таа. Роби изјави за NME дека воопшто не ѝ било платено за рекламата.

За среќа на Роби, таа почнала да глуми недолго потоа, добивајќи улога во сапунската опера „Соседи“ на 17-годишна возраст и остана во бизнисот за денес да стане една од најпочитуваните и најплатените актерки во светот.