Легендарниот пејач на народна музика Предраг Живковиќ – Тозовац моментално се наоѓа на интензивна нега, каде е приклучен на кислород.

– Точно е дека завршив во болница заради воспаление на белите дробови и корона, но многу се борат со тој проблем. Не е веќе вест некој да има корона, туку да ја нема, рекол Тозовац и додал дека и покрај се е оптимист.

– Мојата состојба не е добра, како да биде. Но оптимист сум и верувам во Бога дека моето време да заминам од овој свет не е дојдено, рекол Тозовац од болницата и во својата изјава го споменал и Балашевиќ: „Многу ми е жал за него, но како да повлече нога… Се надевам дека што поскоро ќе го победам ова зло и не паметам дека нешто слично се случило.“