Синоќа се одржа свеченото отворање на 65-тото издание на Евровизија.

Македонскиот претставник Васил Гарванлиев, на килимот позираше облечен во црно, а на главата носеше со круна од мали огледала.

Според него, „Огледалото секогаш ја открива вистината, без разлика дали добра или лоша“. Ова е неговата изјава за пресот на Евросонг.