Колку треба да трае водење љубов за жената да биде задоволна?

Многу истражувања се занимаваат колку е просечно трање водење љубов, а студијат објавена во часописот "Journal of Sex Research" открива колку жените сакаат да трае тој интимен чин. Дали и вашите желби и реалност се поклопуваат.

Имено спрема последните истражувања научниците откриле дека сексот во просек трае од пет до седум минути без предигра.

Жените сакаат сексот да трае од 14 до 16 минути.

"Journal of Sex Research" пишува дека жените посакуваат предигра која трае од 11 до 13 минути, па потоа доаѓа до минутажа која е од 25 до 29 минути.

Истражувањето покажало уште една важна работа, освен оваа временска одредица, е тоа дека жената подеднакво ужива во предигра како и во самиот сексуален чин.

Поврзани

Најнови вести

Коментари