Ева е најмладата ќерка на починатиот основач на Apple, Стив Џобс и сопругата Лорен Пауел-Џобс. Како и нејзините родители, Ева студира на Стенфорд и е многу успешна во коњичките спортови.

Миленичката на Џобс, моментално ужива со друштво во Италија. 23 -годишната Ева Џобс се наоѓа на популарното езеро Комо, каде што беше фотографирана од папараците во црно мини здолниште и црно бикини.

Инаку Ева е одлична јавачка и е на самиот врв на најдобрите јавачи во светот, на возраст под 25 години.