Поповиќ откри дека покрај 96 нови натпреварувачи, во „Ѕвезда Гранда“ ќе има и неколку стари.

Креативниот директор на „Гранда“, Саша Поповиќ откри кои се сите промени воведени во новата сезона на познатото натпреварување „Ѕвезде Гранда“.

Поповиќ откри дека покрај 96 нови натпреварувачи, шанса да победат на престижниот натпревар ќе имаат и старите натпреварувачи.

– Првата емисија од оваа сезона започнува сега во сабота (23.09 ) во 21 часот. Нашиот стандарден термин. Минатата година се вративме на ТВ Пинк и оваа сезона беше најгледана. „Ѕвезде Гранда“ сама по себе е најгледана, а дури сега кога се вративме… Специфично за оваа сезона е што драстично го намаливме бројот на кандидати. Направивме малку поинаков формат, имаме осум ментори и секој од нив избра четворица стари кандидати, односно оние кои досега се натпреварувале, но никогаш не биле во финале. Им дадовме шанса и ги нарекуваме избраните кандидати. Ќе се борат со нови, ги има 96. Имаме клуч со еден број. Луѓето ќе видат за што се работи – откри Саша во утринската програма на „Пинк“.

Поповиќ потоа зборуваше за кариерите и успесите на старата „Ѕвезда Гранда“.

– Многумина заслужија успех. Рада Манојловиќ е навистина одлична. Таа се натпреваруваше во првата сезона кога не направи ништо. Многу деца излегоа од тој формат, но никој не направи солистички концерт. Александра Пријовиќ направи голем успех, 3 Арени овде, 3 Арени во Загреб… Тоа е неверојатен успех. Милица сигурно подготвила лудило, се надевам дека Дарко Лазиќ и Рада Манојловиќ ќе имаат концерт и во наредниот период. Чудо е и Теа Таировиќ – рече Поповиќ.