Не се фатени како пијат крв или се претвораат во лилјаци, сепак теоретичари на заговор се прашуваат како е можно толку добро да ги носат своите години, а како доказ нудат фотографии од дамнешно време.

Теоријата на заговор на TikTok стана вирална откако еден корисник тврдеше дека има доказ дека холивудските ѕвезди, вклучувајќи ги Киану Ривс и Сандра Булок, се вистински вампири.

„Премногу слични за да биде случајност“

Теоријата беше споделена од корисникот на TikTok @iammrconspiracy, а според неа, голем број познати личности имаат газди од претходните епохи кои се толку неверојатно слични што мора да се истите ѕвезди кои ги преживеале вековите.

Изгледаат како воопшто да не стареат

Кијану (57) и Сандра (58), освен по одличните филмови, се познати и по тоа што изгледаат како воопшто да не стареат. Објаснувањето не е дека се грижат за сопственото тело, туку дека пијат крв.

Ѕвездите како Роберт Патинсон, Џони Деп, Еди Марфи, Квин Латифа, Николас Кејџ, Џон Траволта, Метју Меконахи, Софија Вергара и Џеј Зи исто така беа „обвинети“ дека се вампири во виралното видео.

Прикажани заедно со нивните наводни љубители во клипот од 40 секунди, теоријата објаснува: „Дали овие познати личности се вампири? Некои од нив се чисти љубители. Или се тие? Тоа е нереално. Чудно е, нели?“

@iammrconspiracy What yall think ? #conspiracytok #conspirancytheory #theelites #woketok #vampire #theelites #adrenachome #hollyweird ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound