Аца Лукас прозборе за снимање на серијата по неговата книга.

Фолк пејачот Аца Лукас последните месеци крена голема прашина околу својата книга “Ова сум јас“, која наскоро ќе се екранизира.

Во план е серијата да носи работен наслов “Кафана на Балканот“, која ќе содржи 12 епизоди, кои ќе започне да се снима во септември, и веќе се шпекулира за главните улоги.

Се спомнуваше и Кија Коцкар, Мирјана Карановиќ, Вук Костиќ, Мима Караџиќ… Сега и Лукас прозборе за тоа и ставил точка на приказната.

“Сите овие лицитирања околу книгата и серијата се лажни. Серијата ќе се реализира, но полека има време. Ќе се снима сигурно, бидејќи договорот е потпишан. Кастинг се уште нема и не знаеме кој ќе глуми. Она што е сигурно, е дека во серијата ќе играа глумат глумци. Би сакал да ме игра Марко Живиќ“. открил пејачот

“Сценариото се уште не е готово, треба да се заврши, нема потреба да се лицитира за имиња на глумци и глумици. Како може Маирјана Карановиќ да не дојде во предвид, како една од најдобрите глумици во земјата? Секако дека доаѓа предвид. Не доаѓа предвид Кија, таа не е глумица“, рекол Лукас.