Роберто Кавали е уште една во низата славни личности која се вакцинираше против ковид. Дизајнерот објави фотографија на својот Инстаграм-профил од процесот на вакцинирање, под која напишал:

– Колку повеќе се вакцинираат, толку сме посигурни. Од денес се чувствувам многу посмитено и сигурен за себе и оние кои ме сакаат!

Кавали е италијански моден креатор роден на 15 ноември 1940 година во Фиренца.
– Им се воодшевувам на женте заради интелигенцијата и личноста. Убавината не е доволна, рекол своевремено Кавали.