Калиопи со уште петмина колеги ќе биде дел од овонеделното издание на емисијата Студио. Насмеана и убаво расположена какои секогаш вели дека на сцената на Студио ќе отпее две свои песни, хитот „Небо ми сја“ во нов аранжман, како и темата „Македонија“ што своевремено ја отпеа Дадо Топиќ со групата Тајм.

– Имам чувство дека луѓо сфаќаат дека македонското сонце е љубовта и дека желбата на тој народ е себеси да им се даде на другите, некако- блиска. Му благодарам на Дадо Топиќ, кого го обожавам, кој е мој голем пријател, затоа што го отпеа она што многу други не би го ни кажале, а при тоа не е Македонец, вели Калиопи.

 

 

Студио ќе се емитува во сабота во 22:55 на РТС1.