Кога анатомски експерти од Тексас спроведоа истражување пред неколку години за да утврдат која славна личност има „најсовршено“ тело, резултатот не беше изненадувачки – манекенката и актерка Кели Брук ја освои ласкавата титула.

Врз основа на одговорите во истражувањето, во кое учествуваа и мажи и жени од различна возраст, научниците дојдоа до „идеалните димензии“ на женското тело.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

Идеалната жена треба да биде висока 168 сантиметри, а обемот на градите, струкот и колковите треба да биде 99 х 63 х 91 сантиметар. Кели го имаше тоа.

Со текот на годините, нејзиниот изглед не се промени многу. Иако се здебели малку, признаваме дека сепак изгледа прекрасно, а во продолжение погледнете ги фотографиите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kelly Brook (@iamkb)