Јелена Карлеуша кандидат за градоначалник на Белград?

Веднаш по одлуката на Претседателството СНС да со Белградските избори да не бидат оддржани и вонредни парламентарни републички избори,почна со лицитација со имиња на кандидати за Градоначалник на Белград.

Српската Напредна Странска сеуште не се изјаснила за својот кандидат,тајкунското крило на Српската опозиција на Белградските избори најверојатно ќе го предводи Драган Џилас,а свој кандидат ќе има и Чедомир Јованович. Тој кандидат верувале или ќе биде фолк пејачката Јелена Карлеуша!

Како што неофицијално дознава informer.rs, нејзината кандидатура ќе биде објавена и официјално во недела. Тоа и самата Карлчеуша го ставила на твитер дека ќе се кандидира за Градоначалник на Белград.

Дали следува тренд на јавни личности,пејачи,глумци и слично да се кандидираат за политички функции и во Македонија наредните избори останува да видиме.

Покрај незадоволството од моменталните политичари нема да биде и за чудо и кај нас да се појави тој тренд.

Поврзани

Најнови вести

Коментари