Глумицата Драгана Мичаловиќ (30) раскинала со бизнисменот Стеван Пуриќ (33) покрај зборувањата дека за оваа пролет планираат да се венчаат, додека сега исплаивале причините за крахот на романсата.
Драгана и Стеван ставиле точка на нивната љубов, додека за нивното закажување на венчање се шушкало уште од минатата година. Како што пишуваат медиумите, сватиле дека не се еден за друг, и дека Мичаловиќ решила целосно да се посвети на работните обврски и сеуште несака да се врзува.

Тие двајца според наводните пишувања на медиумите споразумно раскинале уште пред неколку недели, но глумицата несакала јавно да зборува.

Мичаловиќ и Пуриќ одлучиле да останат добри пријатели, и меѓу нив за време на раскинување не “летале предуви“, а дали така ќе остане ќе покаже времето.

Стеван Пуриќ е бизнисмен и сопственик на бензиска пумпа во Белград. Неговата бивша жена Јована своевремено се натпреварувала во “Ѕвездите на Гранд“. Со неа има три ќерки: Ника, Зара и Бјанка. Ника Пуриќ (12) е позната по учеството во музичкото натпреварување “Пинкови ѕвездички“, каде што постигнала многу добар успех.