Софија Милошевиќ е уште една во низата жртви на интернет-измама. Нејзиниот идентитет и фотографии биле искористени за лажна хуманитарна организација која наводно им помага на децата од Панчево.

Не е невообичаено јавните личности често да се користат за лична корист без нивно знаење, а сега моделот е на тапет. Нејзините следбеници на Инстаграм ја известиле дека нејзините фотографии биле злоупотребени. Наводно, целта на таа страница е да им помогне на децата од Панчево, а секој заинтересиран може да ги плати парите.

Манекенката се шокираше кога дозна за ова, па го сподели името на профилот, како и снимките на екранот од нејзината преписка со луѓе кои ја предупредуваа дека е жртва на измама преку Интернет.

– Ве молиме споделете го овој профил за сите да го пријават затоа што тој споделува сметка за донации и се крие зад вашите фотографии.

Ова е страница за деца од Панчево, и го користи вашиот карактер и дело за промоција. Очигледно е дека станува збор за измама – пишува во пораката што ја добил моделот.
Софија апелираше до своите следбеници на Инстаграм да ја пријават оваа сметка, што и направи.
И Нина Бадриќ, како и Раде Шербеџија биле малтретирани.

Неодамна, ликот на Нина Бадриќ беше искористен за промовирање производи за слабеење, поради што таа мораше да реагира и да ги предупреди своите следбеници дека не се согласува да учествува во кампањата. Исто така, Раде Шербеџија неодамна ги предупреди своите пријатели на Фејсбук дека некој создал лажен профил со неговото име и фотографии и да ги информира луѓето дека тие се добитници на наградната игра, како и да бараат пари.